PerusSami Lähidemokratian aktiivinen kannattaja - varavaltuutettu Vantaalta.

On rikos olla rikas.

Onko se rikos, kun on rikas?

Näin ajattelee varmasti moni rikas tällä hetkellä. Meillä on suomessa veroasteet jo tapissa, joten on helppo hyökätä rikkaiden ja hyvä tuloisten kimppuun. Mitä veropakolaisuus käytännössä edes tarkoittaa? Onko väärin, jos olet kovalla raatamisella ja rehellisellä työllä ansainnut omaisuutesi?

Minä henkilökohtaisesti ymmärrän rikkaita, jos he haluavat suojella omaisuuttaan, varsinkin kun kyse on heidän omasta omaisuudesta. Nyt kun on aika tehdä kiperiä päätöksiä ja leikata paljon, niin politiikoille tuntuu olevan helpointa nostaa syyttävä sormi rikkaisiin päin ja sanoa: "RAHAT TÄNNE"!. Miksi näin? Pitää muistaa, että moni rikas maksaa vuoden aikana enemmän veroja, kuin esimerkiksi "normiduunari" työelämänsä aikana. Yhtenään tulee uusia keinoja, millä rikkaat laitetaan maksamaan veroja enemmän ja enemmän. Yhtenä esimerkkinä solidaarisuus vero, jonka mukaan yli 100 000 euroa palkkaa tienaava henkilö joutuu sitä maksamaan. Sitten on jo keretty väläytellä jostain ihmeen jäähyväisverostakin.. Hmmm... Anteeksi mitä? Osaan minäkin keksiä uusia veroja. Eikö olisi parempi, että alkaisimme kerätä tänne muuttavilta rikkailta tervetuliaisveroa? Niin juuri. Silloin olisi win-win tilanne, kun rikas saa muuttaa tänne kylmään pohjolaan,niin me saamme vielä siitäkin rahaa. 

Samaan aikaan kun poliitikot esittelevät upeita vaalisloganeita yrittäjyydestä ja sen tukemisesta, niin yrittäjien todellinen tilanne vain pahenee todellisuudessa. Luvataan satoja tuhansia työpaikkoja, mutta vaikutukset on vähän ristiriidassa toteutusmenetelmien kanssa. Jokainen korotettu vero näkyy pienissä yrityksissä miinuksena ja monesti korotukset näkyvät työllistämistä vaikeuttavana osana. Suomessa on paljon myös kateellisten ihmisten veroja, kuten esimerkiksi perintöverot. Siinä joutuu maksamaan taas veroja sellaisista asioista, joista on jo kertaalleen maksettu verot.Olen itse henkilökohtaisesti pettynyt myös oman puolueen linjaan, jossa pyritään palauttamaan varallisuusvero. Itse vihaan "kateusveroja". 

 

Jokainen on yksilö ja jokainen päättää omista poluistaan. Toinen haluaa perheen jo nuorena ja toinen haluaa opiskella. Jotkut jopa luopuu perheunelmistaan ja haluaa panostaa uraansa. Kaikille ei voida valtion toimesta laittaa yhtenäistä ja tasa-arvoista viivaa tuloihin, jokainen veroa maksava henkilö tienaa siitä mitä tekee ja jokainen työnantaja maksaa, niin kuin haluaa. Tällä hetkellä paras vaihtoehto rikastumiselle on siirtää pesämuna ulkomaille. Mitä enemmän me verotamme kateellisina rikkaita, sitä vähemmän heidän tekee mieli sijoittaa tänne. Annetaan ihmisten rikastua ja keskitytään tärkeimpiin asioihin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tiesitkö että Jumala loi rikkaat sitä varten että he auttaisivat köyhiä!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"...Suomessa on paljon myös kateellisten ihmisten veroja, kuten esimerkiksi perintöverot. Siinä joutuu maksamaan taas veroja sellaisista asioista, joista on jo kertaalleen maksettu verot..."

Miksi tuo perintövero on juuri kateusveroa ? Onko arvonlisäverokin kateusveroa ?

Perinnönsaaja ei ole senttiäkään maksanut veroa saamastaan perinnöstä joten väite kaksinkertaisesta verotuksesta on virheellinen.

Verojen maksu perustuu siihen että se kenellä on enemmän veronmaksukykyä maksaa enemmän. Olisiko päinvastainen malli parempi ?

"Ottakaa rosvot kiinni" sanoi eräs tunnettu populisti jo kauan sitten. Ja rosvoilla hän tuskin tarkoitti vähävaraisia kansalaisia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hienoa että rikkaiden puolestapuhujat alkavat tulla ulos koloistaan omilla nimillään ja kasvoillaan. Puoluetaustakaan ei isommin yllätä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Monien rikkaudet ovat taas hankitu rikollisella toiminnalla, siinä tapauksessa pidän myös rikkautta rikoksena.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Aimo, näin on varmaan monesti käynyt. Itseäni on hämmentänyt se, että ihmiset ja suvut jotka vaurastuvat koko ajan ovat vaatimassa lisää helpotuksia esimerkiksi veroihin. Sitten näille vielä löytyy puolestapuhujia, nyt sentään jo ilmeisesti omalla nimelläänkin. Useimmiten he ovat olleet eri keskustelupalstoilla esiintyviä nimimerkkitrolleja.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Rikkaiden verotus on pienempi kuin palkansaajien.

https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Sijoitukset/Osakkeet_ja_osingot/Osingot_listaamattomasta_yhtiosta(11937)

http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Valtion_tuloveroasteikko_2015(35390)

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Niin, onko väärin jos peritään yli 100 000€ tienaavalta solidaarisuus veroa... Tällähetkellä jokainen työtön maksaa työttömyyskorvauksesta normi taulukkoveron ja sen päälle 2% etuisuus veroa. Ansiosidonnaista saavalla henkilöllä se tarkoittaa vähintään 21% verotusta, tähän pitää vielä lisätä työttömyys ja sairausvakuutusmaksu joka on 4%. Kyseinen 4% on suora tulonsiirto työnantajalle, jonka ns. työnantajamaksua pienennettiin samalla veroprosentilla ja siirrettiin työntekijän maksettavaksi.
Kuitenkin pitää tiedostaa että kyseinen "työnantajan maksu" on osa työntekijän palkkaa.
Samaten ansiosidonnainen päiväraha laskettiin alle 3000€/kk tienaavalta henkilöltä 45% maksetusta palkasta, kun yli 3000€/kk tienaavalle henkilölle maksetaan 50% maksetusta palkasta. Ei tarvita kummoista matikka päätä kun laskee kuka niitä solidaarisuus veroja jo maksaa, ja ketkä osallistuu näihin säästötalkoisiin...

Kari Ahveninen

Jokseenkin typerää että maksetuista etuisuuksista ylipäätään peritään veroa, kun ne on maksettu verovaroista. Sama asia on myös virkamiesten palkkojen kanssa, miksi niistä pitää periä veroa kun ne maksetaan verovaroista?

Tuollaisella byrokratian tuottamisella ei saada mitään muuta aikaan kuin lisää virkamiehiä töihin, noudattamaan omaa näkemystään byrokratian toteuttajina ja tuottajina.

Onko sitten takana ajatus siitä että virkamiesten todellinen luonne (verovaroja kuluttavina yleisönpalvelijoina) voidaan piilottaa "työtätekevän" statukselle, ilman että heidän tarvitsisi muistaa että he ovat siellä palvellakseen yhteiskuntaa ja kansalaisia eikä suinkaan päinvastoin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On hyvä huomata, että valtion ja muiden tahojen maksamia etuuksia verottamalla kunnat saavat tuloja joista ne jäisivät muuten paitsi. Olisi tietysti järjestelykysymys hoitaa asia niin että etuuksille olisi kiinteä lähdevero joka tilitettäisiin suoraan kunnille etuuden maksun yhteydessä.

Toimituksen poiminnat