PerusSami Lähidemokratian aktiivinen kannattaja - varavaltuutettu Vantaalta.

Olemalla realisti, oletkin rasisti

Viikon sisällä on nostettu hienosti esille "Sveitsin kansanäänestys", sekä "Lieksan hulabaloo feat Jussi Halla-aho "

Mikä tekee ihmisestä rasistin? 

Aina kun lukee ja kuuntelee maahanmuutto- keskusteluita sivusta, niin huomaa kuinka kaikki maahanmuuttokriitikot olisivat rasisteja. Onko todella niin, että maahanmuuton yhteydessä ei tule ongelmia? Miksi niistä ongelmista ei saisi puhua?

Fakta on kuitenkin se, että humanitäärisestä maahanmuutosta koituu valtiolle suuria kustannuksia ja niitäkin halutaan piilotella muiden kulujen joukossa. Olemme saaneet jo kuunnella tarpeeksi maahanmuuton hyödyistä, mutta on rakentavaa keskustella myös sen haitoista. Rakentava keskustelu syntyy, kun ihmiset uskaltavat ilmaista omia erilaisia mielipiteitään provosoitumatta muiden näkemyksistä.

Ensisijaisen tärkeänä pidän sananvapautta, jolloin jokaisella on mahdollisuus omiin näkemyksiin.

 

 

Minun omat mielipiteeni on...

- Nykyisen taloustilanteen ollessa tämä, kannatan suuria leikkauksia maahanmuuttoon.

- Maahanmuuttaja (ei suomen kansalainen) joka syyllistyy rikokseen on karkotettava maasta välittömästi.

- Maahanmuuton kustannukset julkistettava.

- Jos maahanmuuttaja jolla ei ole Suomen kansalaisuutta, ei työllisty 1,5 vuodessa, niin oleskelulupa ja sosiaalituki on katkaistava.

 

Jos löysitte edellisistä asioista jotain rasistista, niin kertokaa ja perustelkaa miksi se on rasismia.

Seuraavassa vähän iloisempia uutisia maahanmuuton puolustajille:

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ulkomaalainen-pahoinpiteli-kahta-suomalaista-grillilla-keuruulla/1242280

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042515496592_uu.shtml

http://www.savonsanomat.fi/savo/ulkomaalainen-miesjoukko-pahoinpiteli-pieksamaella/1119014

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/joukko-ulkomaalaisia-pahoinpiteli-miehen-pietarsaaressa-1.1529182

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Otsikko olisi saanut olla harkitumpi.
Liian piilotettua sarkasmia.

Maahanmuutto-keskusteluun kuuluva realismi ei ole lähelläkään rasismia.

Sananvapaus on vahva oikeus tässä keskustelussa, mutta sitä täytyy osata käyttää.
Perussuomalaisilla tässä mielessä on suuria vaikeuksia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Otsikossa ei ole mitäään vikaa. EU:ssa ollaan hysteerisiä maahanmuuttoasioiden kanssa. Eikä meillä kori-Suomessakaan näistä asioista uskalla kirjoittaa muut kuin nuo populistit perussuomalaiset.

Tulevat mieleen vanhat neuvostoajat Suomessa. Jos esitit hillittyäkin kritiikkiä Neuvostoliittoa kohtaan, olit neuvostovastainen. Tämä leima teki poliitikosta ja muusta julkisuuden henkilöistä halveksittavan hylkiön. Niinpä kritiikkiä ei juri esiiintynyt. Neuvostoliiton romahdus tulikin suurena yllätyksenä lähes kaikille.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vain juoppo joutuu selittelemään, en ole alkoholisti. Sama kaava pätee rasisteihin. Jos joudut selittelemään, olet rasisti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Selittäisitkö Juhani minulle, että miten sinä vastaat jos sinua syytetään rasistiksi, sinun oman mielipiteen takia joka ei ole rasistinen? Käytkö tekemässä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta?

Toni Seppänen

Joidenkin mielestä saunakaljakin on liikaa, kenellä on ongelma?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jos joku väittää sinua naistenhakkaajaksi ja korjaat väitteen, oletko entistä enemmän naistenhakkaaja?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Pertun kommentti yllytti minut suosittelemaan Haukan kirjoitusta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#3 Pekalle.
Kelle tuli kelle ei. Luultavasti ei monellekaan. Minulle ei ainakaan. Olin siellä työssä vv.-82-87. Puhuttiinhan jo silloin yleisesti "savijaloilla seisovasta jättiläisestä". Luultavasti pelko esti laajemman kritiikin esittämisen n.s. "paremmissa piireissä".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikä tekee ihmisestä rasistin? Pelko, vieraan pelko, heikko itsetunto, itsekkyys, ahdasmielisyys, kyvyyttömyys ymmärtää vieraita kultuureita ja tapoja, mutta ennenkaikkea pelko. Tässä muutama.

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Arto, voisitko tarkentaa hieman noita käsitteitäsi?
Olenko minä esimerkiksi rasisti, jos pelkään maahanmuuton aiheuttavan suuria ongelmia ja kustannuksia Suomelle?

En voi sanoa etteikö PS:ssä ja muissakin puoluiessa rasisteja olisi, mutta suurin osa näistä maahanmuuton vastustajista kantaa ihan oikeaa huolta tämän maan tulevaisuudesta.

Muutama omasta mielstäni validi pointti:
Suomen nykyinen sosiaaliturva on aivan liian kallis ja antelias yhdistettävksi vapaaseen maahanmuuttoon niin, että kaikki halukkaat saavat sitä tulla nauttimaan. Ei siksi, ettenkö haluaisi tänne ulkomaalaisia, vaan siksi, että tästä aiheutuvat kustannukset ovat niin suuret ettei järjestelmämme yksinkertaisesti pysty sitä ylläpitämään ilman suuria haittoja.

Kaikki lukemani arviot viittaavat siihen, että tulevaisuudessa työpaikkojen määrä vähenee entisestään Suomessa ja muissa läntisissä maissa.

Kaikki kulttuurit, varsinkin uskonnolispohjaiset eivät ole tutkimusten ja kokemusten valossa kovin sopeutuvia Suomalaiseen arvomaailmaan. Tällä en nyt missään nimessä tarkoita etteivätkö tietyltä alueelta tulevat tai tiettyä uskonta harjoittavat ihmiset olisi tervetulleita, vaan sitä, että tilastojen valossa heidän viiteryhmänsä eivät ole onnistuneet sulautumaan uuden kotimaansa tapoihin ja kulttuuriin missään maassa viimeisten 20vuoden aikana (esim. Ranska, Ruotsi, Norja, Saksa jne jne).
Tässä haluan vielä painottaa ettei tämä tarkoita minun olevan etnosentrinen ja pitäväni kulttuuriamme parempana, vaan että nykyinen utopistinen ajattelu kulttuurien "sulautumisesta" on mahdotonta. En tiedä ymmärtävätkö jotkut että kulttuurien sulautuminen tarkoittaisi etnisen ravintolan ja lihapullarvintolan sekä kirkon ja minareetin vierekkäiseloa samalla kadulla, mutta tätähän se ei tarkoita. Kulttuureissa on monia arvomaailmaan kohdistuvia eroja esimerkiksi uskonnon, naisten aseman ja vaikkapa oikeusjärjestelmän suhteen jotka poikkeavat omistamme hyvin voimakkaasti.

Itsestäni ja varmasti monesta muusta aiheeseen perehtyneestä on sanoinkuvaamattoman kauheaa seurata miten nykyinen valtamediamme ja monikulttuurisuuden puolestapuhujat toitottavat päivästä toiseen jatkuvasta rasismista, microrasismista, piilorasismista, tiedostamattomasta rasismista ja ties miestä.
Lehdissä vaahdotaan isoin otsikoin miten Suomen bussi- ja taksijärjestelmä romahtaisi jos maahanmuuttajia ei olisi niitä ylläpitämässä, sillä Suomalaisille ne työt eivät kelpaa. Seuraavalla viikolla selviää, että taksifirmat palkkaavat maahanmuuttajia suomalaisten sijasta töihin, koska valtio tukee tätä 1600eurolla kuukaudessa per henkilö. Tämäkö on sitä suurta tasa-arvoa ja ihanuutta jota tänne pitäisi hymyssä suin tahtoa ja vielä kiittää ettei vaan nimitettäisi rasistiksi?

Pahoittelut avautumisesta.

Toni Seppänen

Arto spämmää tuon jaarituksen jokaiseen blogiin, vähän väsynyttä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Markus Jansson laittoi sivuilleen kuvitteellisen videon Euroopasta n. 15 vuoden kuluttua https://www.youtube.com/watch?v=Q8_GxRFXAaY Euroopan nykypolitiikka näyttäisi olevan niin helvetin sekaisin, että kaikki skenaariot lienevät mahdollisia, toivottavasti ei ne pahimmat. Mutta kuka haluaa vaan ihan mitä tahansa, kun voisihan sitä itsekin jostain joskus päättää ja tehdä hyviä asioita? Vai tykkääkö liian moni täällä olla vaan mahdollisimman sekasin, ettei muka enään yhtään mikään muu kiinnosta? Suhteellisen erikoista on se, ja pelottavaa ;o(

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Jari, tarkoitit siis ilmeisesti että tämä jatkuva asioiden kritisointi ilman rakentavia ehdotuksia ei ole hyväksi?

Politiikan tällaisena hienoutenahan on meidän kansalaisten osalta että palautelaatikkoon ei laiteta kehuja, vaan ainoastaan negatiivista palautetta. Kukaan ei jaksa toitottaa vuodesta toiseen asioista jotka ovat jo hyvin, vaan niistä joihin kaipaa muutosta.

En minä soita putkimiehellekään ehdottaen hänelle ratkaisumallia hänen työnsä tekemisestä, vaan ilmoitan että prkl se kylpyhuoneen putki vuotaa ja pahasti. Toivottavasti putkimieheni ei kerro minulle, että minun tulee olla suvaitsevainen kyseisen putken vuotoa kohtaan. (huumoria)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tarkoitin sitä että Samin aloituspuheenvuoro oli (tuntemuksieni mukaan) ihan aiheellinen. En ole rasisti, mutta minulla on tallella terve itsesuojeluvaisto. Nykyinen meno euroopassa, onko se yhtään kenenkään hallinnassa? ;-/

Minna Eerolainen

Olen jo kyllästynyt kuulemaan jatkuvasti avautumisia mamuista: mamu sitä, mamu tätä. Mamut ovat ihan normaali asia, miksi heitä täytyy koko ajan nostaa esille. Normaali asia minulle ja suurelle osalle suomalaisista.

Sensijaan homot ja lesbot kiinnostavat minua suuresti, haluaisin kuulla paljon enemmän homoiksi tunnustautuvista urheilijoista, he ovat loistava esimerkki seksuaali-identiteettinsä kanssa kipuileville nuorille. Nythän ei enää edes NFL, tuo amerikkalaisen miehisyyden viimeisiä linnakkeita ole julkihomoista vapaa. Puhutaan siis homoista, ei mamuista!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, pittääpä heti laakasta ja kysästä:

Homo sapiens ja homo.
Onko sapiens tuossa erotteleva tekijä samaa sukupuolta seksuaalisesti kiinnostumattomasta ja pelkkä homo sitten on saletisti homo?

Onko tietoinen homoseksuaalisuus yksilöllä yleisempää kuin epävarmuus omasta suuntautuneisuudesta?

Kuinka paljon aktiivinen seksuaalinen identiteetti suuntaan tai toiseen ohjaa enemmän elämää kuin joku toinen perustarve.

Terv, sapiens.

Minna Eerolainen

Mielenkiintoista pohdintaa Markku, tämä on hyvä alku:)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mamut ovat ihan normaali asia, miksi heitä täytyy koko ajan nostaa esille."

Tämä täysihoitomatkailu ei ole mikään normaali asia vaan EU:n keksimä keino halpatyövoiman käyttöön.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Muiden hyysääminen pitäisi olla jotain, mitä on varaa tehdä yltäkylläisyyden aikaan. Pakolaisten ja mamujen elämän rahoittaminen pitäisi olla ensimmäisiä asioita, kun oma maa on laman kourissa ja korvia myöden veloissa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Täällä Tampereella vetovoimaisin persu on "veltto" siis veltto sanan varsinaisessa merkityksessä.
Kepusta Alatalo.

Hei, ei hyvältä näytä.

Onneksi täältä tulee "Kustu", Gustavsson.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Peloiksi selittäminen on perinteinen psykologisoiva retorinen keino joidenkin esitettyjen näkemysten mitätöimiseksi. Tällöin puhujalla täytyy kuitenkin olla mielessään lista hyväksyttävistä pelon aiheista ja sitten niistä perusteettomista, joiksi hän haluaa omasta näkemyksestään poikkeavat kannat leimata.

Maahanmuutto- ja rasismikeskustelussa tämä ei kuitenkaan oikein toimi muualla kuin koti-Suomessa, tietämättömyyden ja kielimuurin suojissa. Berliiniläinen rikosasianajaja Seyran Ateş (SPD), syntynyt 1963 Istanbulissa, on 2007 julkaissut kirjan Der Multikulti-Irrtum 2007, Monikulttuurin erehdys

http://www.google.fi/imgres?sa=X&biw=1438&bih=620&...

Ateş kertoo omasta rikosasianajajan työstään perheväkivallan uhrien edustajana, kunniamurhista sekä havainnoistaan turkkilaistaustaisena saksanmaalaisena naisena, Deutschländerin:

Monien nuorten, erityisesti miespuolisten maahanmuuttaja/turkkilaistaustaisten parissa huomaan äärimmäisen voimakkaan halveksunnan muita kansallisuuksia ja uskontoja, erityisesti saksalaisia, kristittyjä ja juutalaisia kohtaan. Tämä nuorten maahanmuuttajataustaisten nationalismi, jota voimakkaat ulkopuolisuuden ja alemmuuden tunteet ruokkivat, on vaarallista. Se on yhtä vaarallista kuin nuorten kantasaksalaisten oikeistoradikalismi, jonka kanssa sillä muuten on paljon yhteistä. Ei ole sattumaa, että (Hitlerin) Taisteluni on Turkissa bestselleri.

Sama alkukielellä:

”Bei vielen jungen, besonders männlichen Deutschländern beobachte ich eine extreme Verachtung anderer Nationalitäten und Religionen, vor allem von Deutschen, Christen und Juden. Er ist gefährlich, dieser Nationalismus unter jungen Deutschländern, der sich aus starken Nichtzugehörigkeits- und Minderwertigkeitsgefühlen speist, genauso gefährlich wie der Rechtextremismus unter jungen Urdeutschen, mit dem er übrigens vieles gemeinsam hat. Nicht von ungefähr ist Mein Kampf in der Türkei ein Bestseller.“ (Ateş 2007,263.)

Ja saksalaistyylisillä sivulauseilla:

En ole varma siitä, lieneekö sille multikulti-fanaatikolle, joka ymmärtää sen ja suvaitsee sitä, ettei islamistinen fundamentalisti halua hyväksyä universaaleja ihmisoikeuksia, valjennut se asia, että tämä islamistinen fundamentalisti ensi töikseen tekisi lopun monikulttuurisesta yhteiskunnasta jos olisi itse vallassa.

„Ich bin mir nicht sicher, ob dem Multikulti-Fanatiker, der versteht und toleriert, dass der islamische Fundamentalist die universellen Menschenrechte nicht akzeptieren will, bewusst ist, dass dieser als Erstes die multikulturelle Gesellschaft abschaffen wurde, wenn er an der Macht wäre.“ (Ateş 2007,265.)

Ateş, Seyran 2007: Der Multikulti-Irrtum. Wie wir in Deutschland besser zusammenleben können. Berlin: Ullstein.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Pieni tarkennuspyyntö Ilari.

Onko tämä sinun näkemys:
"En ole varma siitä, lieneekö
sille multikulti-fanaatikolle..."

vaiko Seyran Ateş'n?


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 4

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Atesin näkemys minun epävirallisena suomennoksena. Lainausmerkeissä on alkiteksti. Pilkunviilaukseni tuottaa epäselvyyttä vaikka pyrin täsmällisyyteen.

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Eero, näinhän se on. Perussuomalaisten nousun ja vaalivoiton syyksi voidaan laskea suoranainen protesti vanhoja puolueita kohtaan sekä maahanmuuton vastustus. Toki puolueella muitakin aiheita on, mutta maahanmuutto on se selvästi näkyvin.

Kukaan ei nyt varmasti ole tarkoituksellisesti sotajalalla ketään tai mitään ryhmää kohtaan, vaan tarkoita maahanmuuton vastustamisessa on omien etujen ja arvojen turvaaminen.
Ehkäpä se pohjimmainen arvomaailman ero tulee siinä että onko Suomen hyvinvointivaltiona tarkoitus puolustaa koko maailman väestön etuja vaiko suomalaisten?

Toivoisin että mahdollisimman moni jaksaisi katsoa seuraavan videon joka hyvin kuvaa ainakin omalta kohdaltani näkemyksiä miksi maahanmuutto ei ole pitkällä tai edes lyhyellä aikavälillä ratkaisu ongelmiin.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Köyhyys ja populaation kasvu ovat valtavia ongelmia koko maapallolle ja olen 100% sitä mieltä, että niiden pysäyttäminen on vuosisatamme tärkein tehtävä. Siltikin sanon, että ongelmaan nähden mitättömän pienen ihmismäärän raahaaminen tänne pohjoiseen, jossa hiilijalanjälkin asukkaita kohden on moninkymmenkertainen ja jonka talous ei kestä suuria määriä maahanmuuttoa kärsimättä, ei todellakaan ole järkevä ratkaisu. Tämä maahanmuutto ei ratkaise yhtäkään ongelmaa, mutta se saa meidän sisäisen Samusirkkamme vaikenemaan tuntiessamme tehneemme osamme pahuutta ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Näppärä esimerkki tuolla videolla!

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Video on todellakin hyvin valaiseva.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ehkä eräs hupaisimmista piirteistä näissä säännöllisesti toistuvissa irtisanoutumisissa rasismista on se, että maahanmuutolla ei tarkoiteta maahanmuuttoa.

Aki Häkkilä

Aika yksisilmäistä olettaa, että vain toisella osapuolella on käsitteet hallussa. Pitäisikö ottaa yleisempään käyttöön Hesarin lanseeraama "varsinainen" maahanmuuttaja? :)

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Suomen+Obamaa+...

Zyskowiczin isä on puolalainen ja äiti käsittääkseni ruotsalainen. Siinä mielessä Zyskowicz on "maahanmuuttajataustainen" kansanedustaja, mutta ei liene kuitenkaan "varsinainen".

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Eli jos esimerkis minua sanotaan rasistiksi, niin lähinnä todistan olevani rasisti sanoessani etten sitä ole? Go figure.

Väännäppä Antti nyt ihan vaikka rautalangasta minulle aivottomalle se rasismin määritelmäsi ja osoite ne kohdat niin ei jää tuollaisten ympäripyöreinen mukaviisauksien varaan se sanoma.

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Tarkennus: ylemmällä kohdalla en Antti siis viitannut sinun kirjoitukseen. pahoittelut epäselvyydestä.

Käyttäjän KaijaMaaritHanneleLaine kuva
Kaija Laine

Oletan Sami, ettet ole tietoinen, että esittämistäsi mielipiteistä kaksi vaatisi toteutuakseen muutoksia Suomen lakiin.

Kustannuksethan toki ovatkin julkisia, ja löydettävissä hieman googlettamalla. Paitsi etteivät ne tietenkään kelpaa. Tavallisen työttömyyden kustannuksetkin ovat julkisia, paitsi mahdolliset seurannaisvaikutukset, mutta sellaisia on vaikea taulukoida, koska on mahdotonta osoittaa aivan pitävästi mikä johtuu työttömyydstä/maahanmuutosta ja mikä ei.

Olisiko joskus mahdollista rakentaa keskustelua sellaisten ehdostusten varaan jotka ovat toteuttavissa nykyisen lainsäädännön puitteissa?

Minusta Perussuomalaiset liian usein haluavat uuden perustuslain, onko takana halu muuttaa koko yhteiskuntamme vai vain huono laintuntemus ja tarve julkistaa mielipiteitä ja ehdotuksia ilman minkäänlaista pohjatyötä?

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Hyvä vastaus Kaija.

Voitko tarkentaa mitä asiaa tarkoitat nyt perustuslain muuttamisella? Jos taas tarkoitit muuta kuin perustuslakia, niin uskoisin niiden muuttamisen olevan nimenomaan kohdelistalla.
esim. karkoituspäätökset,
vastaanottomäärät ja erilaiset tukisysteemit.

Käsittääkseni Suomessa nimenomaan maahanmuuton kustannukset eivät ole julkisesti esillä, ja esimerkiksi nämä salaiset tiedot sosiaalitukitiedoissa jopa viranomaisten kesken estävät tiettyjä maahanmuuton lakeja toteutumusta.

Jos sinulta löytyy kuitenkin joku ok hyvä linkki noihin kustannuksiin, niin olisin kiitollinen.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No joo, jos allekirjoittaa perussuomalaisen puoluekirjan, niin on vastattava ko. puolueen myös pölhömmistäkin mielipiteieistä.

Toimituksen poiminnat